Ansøg om bibliotek

Hvem kan ansøge?

Læs for Livet donerer skræddersyede biblioteker til institutioner, hvor udsatte børn og unge opholder sig, og hvor de har støtte af fagpersoner. Vi prioriterer allerførst døgninstitutioner, som børnehjem, ungdomspensioner, opholdssteder og behandlingshjem, men støtter også dagtilbud for samme målgruppe.

Løbende ansøgning.

image-asset

Hvad er et bibliotek?

Forskning viser, hvor vigtigt det er at vokse op med adgang til et bredt udvalg af bøger i hverdagen. Derfor donerer vi bogsamlinger, som vi kalder biblioteker. Modsat et folkebibliotek skal bøgerne ikke afleveres tilbage.
Vi sørger i sammensætningen af hvert bibliotek for, at bøgerne passer til den enkelte institutions målgruppe. For at kunne gøre dette samarbejder vi med institutionens ledelse og personale og prioriterer særligt, at børnene og de unges bogønsker høres. Vi fokuserer på lystlæsning og kan tilbyde alt fra højtlæsningsbøger og tegneserier til letlæsning, krimier og fagbøger om biler eller pubertet.
Et bibliotek er på mellem 400-1000 bøger, alt efter stedets størrelse, antal pladser, aldersspredningen og særlige behov.

Hvordan foregår det

image-1

1. Ansøg

Alle institutioner, der arbejder med udsatte børn og unge kan ansøge nederst på siden her. Modtager I et bibliotek, aftaler vi et forløb og et besøg, hvor vi kan se institutionen, snakke med jer og stedets børn og unge

image-2

2. Læs for Livet skræddersyr et bibliotek

Efter vi har været på besøg, sammensætter vi jeres kommende bibliotek. Her går vi ud fra jeres specifikke ønsker og bruger også vores faglighed til at tilføje bøger, så der er variation i fx genrer og sværhedsgrader. Biblioteket kommer derfor til at være særligt tilpasset jeres behov. Derefter pakker vi bøgerne og sender dem afsted.
image-3

3. Vi vedligeholder jeres bibliotek

Vi ved, at bøger bliver slidt, forsvinder, og at der kan komme nye børn og unge til med nye interesser og læseønsker. Derfor kan I skrive efter opfølgningspakker, så biblioteket altid er relevant.

Ansøg

Ved at klikke på “Ansøg om bibliotek” kan I nemt udfylde skemaet og sende det til os. Så vender vi tilbage med yderligere information hurtigst muligt. Har I spørgsmål, kan I kontakte os.

Jeg gad godt, at der var lette bøger, der var spændende.

Modtager, 15 år.