image-asset

Birgitte Rasch

“For at det ikke skal være løgn, så har jeg bestukket mine børn med penge for at få dem til at læse”, griner Birgitte. Hun har en lang karriere i læsningens tegn bag sig med 40 år som folkeskolelærer og skolebibliotekar. Derfor ved hun, hvilken forskel, glæden ved at læse kan gøre.
Da livet som efterlønner for nogle år siden gav tid til at engagere sig i nye projekter, overvejede Birgitte muligheden for at blive frivillig: “Altså jeg tror ikke, at jeg ville være særlig god som sådan en besøgsven i Røde Kors.” Men som frivillig hos Læs for Livet kan hendes ekspertise komme i spil.
Læs for Livets biblioteker bygges nemlig primært af frivillige, og så er det vigtigt at vide, hvad unge mennesker gider læse: “Jeg læser simpelthen masser af ungdomsbøger. For at have en fornemmelse af, hvad der interesserer de børn og unge, vi har med at gøre”. Der er noget tilfredsstillende ved at få fortalt, hvilke børn, der skal have bøgerne og så bygge et særligt bibliotek til lige netop dem, synes hun.
“Jeg synes, det er så hyggeligt hernede. At møde andre mennesker og møde alle de unge – de holder jo også mig lidt ung endnu.” For Birgitte er Læs for Livet er et sted at høre til, efter arbejdslivet er slut: “Her har jeg min faste gang. Her hører jeg til på en helt anden måde.”