Vi søger en frivillig litteraturguide

Vi søger en frivillig litteraturguide

Vil du sprede glæden ved bøger til anbragte børn og unge?

Læs for Livet mangler en frivillig litteraturguide i vores team. Her kan du spille en afgørende rolle i vores arbejde med at skabe social forandring for udsatte børn og unge igennem bøger og lystlæsning.

Litteraturguiden besøger institutionerne og har spændende, sjove og positive samtaler med børnene, om hvad lige præcis de brænder for og kunne tænke sig at læse. Vi planlægger besøgene i fællesskab, og du har naturligvis indflydelse på, hvornår og hvilke institutioner, du kommer ud til. På institutionerne skal du sammen med børn og voksne finde ud af hvilke bøger, de kunne tænke sig, så vi kan forære dem et bibliotek, der føles vedkommende og skræddersyet.

Kan du:

  • Tale med børn og unge om børne- og ungdomslitteratur?
  • Bruge en dag (gerne en hel hverdag inkl. transport) minimum hver 2. måned på at besøge en institution?
  • Være både robust, empatisk og udadvendt i mødet med de udsatte børn og unge?

Hos os bliver du en del af et bogelskende team med mere end 35 frivillige og en lille håndfuld ansatte. Vi lærer dig grundigt op og er fleksible i forhold til geografi og tid. De første besøg tager du ud med en af vores dygtige, rutinerede litteraturguides. Vi vil gerne, at du forpligter dig til at være hos os i minimum et år.

Vores målgruppe er socialt udsatte børn og unge. Langt de fleste bor ikke hjemme, men på de døgninstitutioner, hvor vi besøger dem. De fleste besøg varer et par timer, men du skal også afsætte tid til transport og lidt forberedelse. Vi holder med jævne mellemrum frivilligarrangementer, hvor man mødes og sparrer med frivillige og ansatte.

Spørgsmål og ansøgning sendes til frivilligleder: Lærke Bohlbro, lb@laesforlivet.dk, tlf. 61 65 00 44 senest den 17. december. Vi glæder os til at høre fra dig.

Læs mere om at være litteraturguide her på bloggen.