Bloggen
Bag facaden
Bag facaden Malou er vokset op på Langeland. Udadtil så det ud til, at hjemmet fungerede fint. Hendes far var brandmand, …
Prinsesser, hyggestunder og medbestemmelse
– Om evalueringen af vores tidlige indsats I tre år har vi sørget for, at der kom lækre bøger ind hos …
Tidligere anbragt: “Bøger har været min redning”
Laura Helena er kommet igennem en barndom med alkohol, seksuelle overgreb og psykisk sygdom. Litteraturen har heldigvis været der til at føre hende igennem.
Har du også genkendt dig selv i dag?
Forskeren Marie-Elisabeth har fulgt Læs for Livets arbejde og har fundet et særligt mønster i de udsatte børn og unges bogønsker.
10 gode grunde til at læse
Hvorfor er det egentlig, vi skal læse? Vi har kigget på forskningen og giver svar. Overbevis dig selv eller dit barn.
Man kan læse sig ud af kriminalitet
Læs for Livet har doneret bøger til ungdomsfængsler og institutioner for kriminalitetstruede unge. Her har læsningen en særlig effekt.
Læsningen var en flugtvej
Birthe voksede op i en familie med vold og isolation. Her hjalp læsningen hende ud ud af ensomheden, gav dannelse og forståelse for andre.
Tidligere anbragt: “Bøgerne lærte mig at være menneske”
Amanda havde et hårdt liv med alkoholmisbrug i familien, og hun blev anbragt som barn. Læselysten var et vigtigt frirum for hende.
Når virkeligheden blev for ensom
Læsning gav Julia tryghed, når hun var i udlandet, og da hendes far døde, hjalp bøgerne hende til at føle sig forbundet med ham.
100 udsatte unges bogønsker bliver til bøger
“Jeg gad godt, at der var lette bøger, der var spændende”, sagde en anbragt dreng. Nu er de bøger kommet i et samarbejde mellem Læs for Livet og Gyldendal.
7 tips til at få dit barn til at læse mere
Få læsningen mere ind i hverdagen med disse enkle tips, der skaber læselyst.
7 tips til at få dit barn væk fra skærmen
Det kan være lettere sagt end gjort at begrænse skærmtiden for børn, selvom det er bedst for deres udvikling. Vi har samlet en række fif her.
Jeg flygtede ind i bøgerne
Julie blev som teenager psykisk syg og kæmpede med selvmordstanker og selvskade. Her var læselysten en vigtig overlevelsesmekanisme.
De mange bøgers muligheder
Derfor donerer Læs for Livet biblioteker på mellem 400 og 1000 bøger til udsatte børn og unge – og ikke bare små bogpakker.
Læsning til at løsne knuderne i maven
Læs for Livet donerer også bøger til krisecentre. Her er børnene vilde med at få læst højt, og nogle bøger er der kø til at læse blandt kvinderne.
Forandringsmagi
Anerkendt forfatter: “Bøger er magiske. De kan være spejle. De kan være billetter til andre verdener, til andre udgaver af en selv.”
Hvor skal bøgerne stå?
At vokse op omgivet af bøger er en gave. Alene synet af bøger i hjemmet og hverdagen sætter sig i kroppen. Det gør bøger til hygge.
Alle børn fortjener en god begyndelse
For at hjælpe udsatte børn så tidligt så muligt, har Læs for Livet skabt et nyt projekt: En god begyndelse – bedre historier til udsatte børn i Danmark.
Jeg har fløjet gennem det uendelige univers
Bogblogger: “Læsning åbner verden op og viser dig de tusind andre verdener og levemåder der findes, som du måske aldrig selv kommer til at opleve.”
5 grunde til at udsatte børn og unge ikke går på biblioteket
Engang imellem bliver vi spurgt om, hvorfor de udsatte børn og unge ikke bare går på folkebiblioteket. Her er fem grunde til, at de ikke kommer afsted.
Støt udsatte børn og unges læselyst hos din boghandler
I dagene 24.-26. april kan boghandlernes kunder donere bøger til Læs For Livet. Ryd op på hylderne, og skab læselyst hos udsatte børn og unge.
Hvis fantasien var den eneste grænse
De udsatte børn og unge er selv med til at bestemme, hvordan deres bibliotek skal se ud. Listerne med ønsker er lange, og samtalerne om bøger kan forundre.
Dét siger socialpædagogerne
Vi har netop haft ansøgningsfrist for at få doneret et bibliotek, og her har vi fået socialpædagogernes forklaringer på, hvorfor bøgerne er vigtige.
Rejsen ind i litteraturen er den bedste dannelsesrejse
Den prisbelønnede forfatter Morten Pape: “Litteraturen er en af de bedste makkere, man kan møde på sin horisontudvidende rejse.’
Hvad med nydelsen?
Mindre pligtlæsning: Den indlevede læsning er meget betydningsfuld, for her kommer litteraturen ind under huden på dig.
Grønlandske børn fandt læseglæden
Vi har efter et øjenåbnende besøg doneret bøger til otte institutioner på Grønland. Her er læselysten blevet vækket blandt de udsatte børn og unge.
“Jeg er i gang med at vågne”
Nicolai går på Skolen på Slotsvænget i Fredensborg, der hjælper børn, der har haft en svær opvækst. Han har været i praktik hos Læs for Livet.