langteenager

Dét læser udsatte unge

Det er vigtigt for os at lytte. Derfor tager vi på besøg på de institutioner, som vi vil donere biblioteker til og hører de udsatte børn og unge om, hvilke bøger de kunne tænke sig at læse. Her er de unges ønsker vigtige at sætte spot på, fordi færre i denne aldersgruppe læser af lyst. Det vil vi gerne lave om på. Vi har indsamlet data fra vores hundredevis af samtaler med unge ml. 13 og 17 år. Her er deres top fem:
19% ønsker bøger om ungdomslivet i dets mange facetter. Mange fokuserer på det hårde liv, som fx romaner med kriminalitet, karakterer med diagnoser, mobning og lignende.
16 % vil gerne læse om sport. Her er fodboldspillere- og hold mest efterspurgt, efterfulgt af forskellige former for sport på hjul, såsom motocross og Formel 1.
15% vil gerne læse om kærlighed. Det er særligt pigerne, der gerne vil dykke ned i romantikken.
14% vil gerne læse om krig. Her er det mest fagbøger, der efterspørges, og særligt om 2. verdenskrig. Disse ønsker kommer mest fra drengene.
13% vil gerne læse om musik og/eller musikere. Nogen spiller selv på fx guitar, og mange vil gerne læse om hiphop og rappere. Tupac er stadig hot.
Vi håber, at vores data kan hjælpe dig med at formidle bøger til unge – og tænde deres læselyst.