skip to Main Content

Donér bøger

Vi indsamler gode bøger til at bygge skræddersyede biblioteker til steder for børn og unge med svære livsvilkår. Når du donerer bøger til os, er du med til at ændre liv.

Bogkasse – donér bøger

// Sådan donerer du direkte til os

Vi har bogkælder på Østerbro i København, hvor du kan aflevere bøger. Du er også meget velkommen til at sende dem til os.

Bøger – bibliotek

// Donér dine bøger på dit lokale bibliotek

Læs for Livet samarbejder med mange biblioteker rundt om i landet. Her kan du aflevere dine bøger, hvorefter de sendes til os.

Hvilken slags bøger

Bøgerne skal inspirere til læselyst og være i pæn stand. Tommelfingerreglen er, at hvis du ikke ville give bogen til et barn eller en ung, du selv kender, så skal børn og unge med svære livsvilkår heller ikke have den.

Børnene og de unge er i aldersgruppen 0-23 år, og derfor er vi interesserede i nærmest alle genrer og sværhedsgrader. Vi søger alt fra papbøger til de mindste, billedbøger, fagbøger og letlæsning til ungdomsromaner, finlitteratur, digtsamlinger, biografier og kogebøger.

Vi kommer ud en del steder med tosprogede børn og unge. Derfor søger vi også bøger på engelsk, grønlandsk, fransk, spansk, thailandsk, samt østeuropæiske og arabiske sprog.

Hot lige nu

Børnene og unge har favoritgenrer som alle andre, og der er trends og idoler, der hitter. Her kan du se, hvad der er hot lige nu, baseret på vores samtaler ude på institutionerne.

Favoritgenrer

Bøger om farlige dyr
Opklaring af kriminalsager
Om 2. verdenskrig
Gysere til alle aldre
Biografier om mønsterbrydere
Om rockermiljøer
Tegneserier og mangaer
Realitiystjerner og influencere
Ungdomsbøger
Socialrealisme (det virkelige ungdomsliv m.m.)
Bøger om at tegne, strikke, flette hår og andre kreative aktiviteter
Fagbøger om biler, jagerfly og traktorer
Letlæste bøger til de store børn og de unge især
Fantasy og Sci-fi
Findebøger (Som Flunkerne og Find Holger)

Bliv støttemedlem eller giv et beløb

Hvis du gerne vil støtte os, men måske ikke har bøger at donere, er vi meget taknemmelige for et gavebeløb. Vi har Mobile Pay: 20807 – og vores bankkonto er hos Danske Bank, Reg.nr: 9570, Konto: 11748775.

Tusind tak for din omtanke.

Even the smallest person can change the course of the future

J.R.R. Tolkien

Back To Top