skip to Main Content

Foredrag

Læs for Livets stifter, Rachel Röst, som er cand.mag. i litteraturvidenskab og selv har været et anbragt barn, holder engagerende foredrag om anbragte børn og unges læsning.

 

Vi skræddersyer foredrag til forskellige målgrupper, og Rachel bliver hyppigt brugt til fx faglige konferencer og temadage, men også som kickstart på en bogindsamling på arbejdspladsen eller på skolen.

Book et foredrag

Skriv eller ring til os for at høre mere og få et uforpligtende tilbud, der passer til jeres ønsker og behov.

 

 

Til socialpædagoger, plejefamilier m.fl.

Rachel stiller skarpt på anbragte børn og unge læsning. Foredraget tager både udgangspunkt i ny forskning og i Læs for Livets mange praksiserfaringer. Som deltager får du bl.a. et nuanceret portræt af anbragte børn og unges læsevaner og udfordringer, samt indblik i, hvad læsning kan bidrage med i disse børn og unges liv.

Du får også tips og værktøjer, så du straks kan gå hjem og arbejde med læsning og formidling af bøger. Foredraget hjælper dig med at skabe et frugtbart læringsmiljø, der både hjælper barnet til at finde ro i hverdagen, få flere succesoplevelser i skolen, udvikle mere empati og lære sig selv bedre at kende.

Det litterære område

 

Bibliotekarer, forlagsfolk og mange andre, der beskæftiger sig med litteratur, er oftest vant til at arbejde med mennesker, der allerede er aktive læsere og bogelskere. Med dette foredrag får du indsigt i vilkårene og læsevanerne hos anbragte børn og unge, som typisk kommer fra bogfremmede hjem og har udfordringer med læsningen. Du kommer hjem med ny viden, inspiration og ideer til at inddrage og formidle litteratur til gruppen.

Den alment interesserede

Alle kan være med til et Læs for Livet-foredrag og komme hjem med nye indsigter og en rigtig god oplevelse. Til den alment interesserede lægger Rachel særlig vægt på sine egne oplevelser med at vokse op i en dysfunktionel familie, hvor læsningen og brugen af det lokale folkebibliotek var et frirum og en vigtig overlevelsesstrategi. Der gives et levende portræt af anbragtes børn og unges generelle udfordringer med læsning, og historier om Rachels besøg på institutionerne og mødet med børnene og de unge her. Som deltager går du hjem berørt, med nye indsigter og inspiration.

For folkeskoler

Vil I lave en bogindsamling på skolen, hvor eleverne engagerer sig i frivilligt arbejde og hjælper Læs for Livets arbejde? Rachel har rigtig gode erfaringer med at holde foredrag for 6.-10. klasserne som kickstart til sådan en bogindsamling. Her får deltagerne indblik i anbragte børn og unges liv – også med historier fra Rachels egen opvækst og anbringelse. Eleverne går hjem med engagement, ny social bevidsthed og viden om, hvordan litteratur og læsning kan ændre liv.

Foredragene har fået fantastisk feedback

“Rachel fortæller engageret og passioneret, og hendes oplæg fik stor ros fra deltagerne.”
– H. Kühlmann, Biblioteksleder

“Med Rachels fagligt kompetente og personlige oplæg lykkes det i høj grad at få tilhørerne til at lytte og reflektere over hendes vigtige og altoverskyggende budskab: at give børn og unge adgang til bøger, der kan berige dem på mange og forskellige måder.”
– D. Hedegaard, Uddannelsescenter Helsingør

“Rachel er en meget dygtig formidler på en meget fængslende, mild og elegant facon. Jeg blev særdeles inspireret.”
– H. M. Andersen, Familieplejekonsulent, Århus kommune

“Vi har brugt Rachel Röst mange gange til foredrag både for kommuner, anbringelsessteder og frivillige, da hun er en fremragende formidler, der med referencer til sin egen opvækst giver sine tilhørere en unik oplevelse og stor forståelse af, hvad litteratur kan gøre for et udsat barn.”
– I. W. Stephensen, Direktør for Lær for Livet

What we learn with pleasure we never forget.

Alfred Mercier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg med i udgivelser af artikler, foredrag, nyheder og meget mere fra Læs for Livet.

    Back To Top