skip to Main Content

Sådan arbejder vi

Læs for Livet bruger bøger til at skabe social forandring og give børn og unge med svære livsvilkår gode oplevelser og muligheder for bedre liv.

Vi indsamler bøger fra private, forlag, anmeldere, forfattere
og mange andre. Bøgerne bliver samlet i biblioteker på ml. 400-1000 bøger og doneres til institutioner for disse børn og unge. Det er fx børnehjem, familieafdelinger, opvækstinstitutioner og ungdomspensioner. Bogudvalget til hvert sted gennemtænkes fagligt, og det tager både udgangspunkt i børnene og de unges egne ønsker og for variation i genrer og sværhedsgrader.

Vores fokus er lystlæsningen. Nogle gange er det en bog om biler eller Justin Bieber, der vækker begejstring. For andre børn eller unge er det digte, tegneserier eller engelske klassikere. Det vigtigste er ikke hvad børnene og de unge læser, men at de læser.

Biblioteker

0

Bøger

0

Frivillige

0

Om os

Læs for Livet er en nonprofit-organisation, der blev stiftet i 2012 af Rachel Röst. Hun er børnebogsforfatter og cand. mag i litteraturvidenskab og leder Læs for Livet i dag. Hun blev selv anbragt som 16-årig, og bøger har haft en afgørende betydning for hendes livsbane.

I dag har Læs for Livet et lønnet sekretariat og over 40 frivillige tilknyttet. Vi har en stor bogkælder på Østerbro i København, hvor vi også har arbejdsplads.

Siden 2012 har vi doneret 349 biblioteker og 200.000 bøger til en værdi ad 30 mio. kr.

Rachel Röst har personligt fået adskillige priser for sit arbejde med at bygge organisationen op, og Læs for Livet har også fået flere priser. Blandt andre Lillebror Prisen af Børnehjælpsdagen, Gyldendals Uddannelsespris og Delbanco-prisen. I 2020 modtog vi Egmontfondens jubilæumspris “Fordi vi kæmper for børnene!”. Med den fulgte en million kroner.

Jeg vil gerne læse om andre piger, der har det svært med deres familie.

Modtager, 10 år

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg med i udgivelser af artikler, foredrag, nyheder og meget mere fra Læs for Livet.

    Back To Top